Inbouw radio

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een “aftermarket” inbouw radio in hun auto te laten inbouwen. Dit is erg handig, omdat steeds meer mensen gebruik maken van een iPod, USB of smartphone als afspeelapparaat. Als u een nieuwe auto radio gaat uitkiezen is er veel keuze. Bij Autobike helpen wij u graag met het maken van keuzes. Zaken als ISO stekkers, verloopkabels en montageframes worden door ons voor u geregeld. Er zijn veel begrippen te vinden op het internet over auto radio’s, wat nou wel en juist niet moet. Daarom hieronder kort uitgelegd wat bepaalde zaken betekenen en wat ze doen.

Inbouw radio: DIN of Dubbel DIN?

Als allereerst is het belangrijk om een keuze te maken tussen DIN en dubbel DIN.  Het verschil tussen een DIN radio en een dubbel DIN ( ook wel 2 DIN genoemd) is in principe alleen de grootte. Door de verschillende groottes is er met een dubbel DIN radio wel een aanzienlijk verschil in functionaliteiten. Een dubbel DIN radio heeft in tegenstelling tot een enkele DIN radio vaak een touchscreen. Hierop zitten vervolgens allerlei functies als navigatie, wifi en bel-mogelijkheden.

 

1din2din inbouw radio haaksbergen

Afspeelmogelijkheden

Zoals al eerder aangegeven maken steeds meer mensen gebruik van hun smartphone als afspeelapparaat. Er zijn tegenwoordig zelfs al veel radio’s zonder CD-speler ingebouwd. De verschillende mogelijkheden wat afspelen van muziek e.d. zijn:

  • CD-speler
  • AUX – kabel ( via mobiele telefoon of ipod)
  • Bluetooth (hiervoor hoeft er geen kabel te zijn aangesloten)
  • USB-stick

DAB+

DAB+ – Digital Audio Broadcasting – is een vrij nieuwe technologie voor de overdracht van digitale radiosignalen. Grootste voordeel is de grote toename aan mogelijke te ontvangen stations. Een ander groot voordeel van DAB is de betere geluidskwaliteit alsmede het afwezig zijn van ruis en kraak.). Veel beter om naar te luisteren dus! En net als bij de CD en DVD is ook het bedieningsgemak bij DAB radio`s superieur.  Inmiddels weten we dat in Nederland de stations allemaal uitzenden op DAB+. In Europa wordt DAB+ ook steeds verder uitbreid, en zien we dat een groot deel van West-Europa al beschikt over DAB+

Nederland heeft op dit moment nog geen vaste datum staan voor het beëindigen van het FM netwerk. Echter hebben andere landen, zoals Groot-Brittannië, Noorwegen, Zweden en Denemarken al wel een datum gekozen.   

DAB+ inbouw radio Haaksbergen

 

Wij van Autobike hebben zeer ruime ervaring met het werken aan veel merken en modellen auto`s. Daarbij zijn wij met zeer grote regelmaat bezig met het monteren van carkits, navigatiesystemen, parkeersensoren en nog veel meer. Hierdoor kunnen wij top kwaliteit garanderen.

 

 Hieronder vindt u bijvoorbeeld een Dubbel-DIN inbouw radio, met navigatie  in een Peugeot RCZ.  Professioneel gemonteerd, zodat u weer optimaal van uw auto kan genieten.

inbouw radio     inbouw radio 3     inbouw radio

Wij zijn vooral actief in de omgeving van Haaksbergen. Dit is dus ook onder andere sint Isidorushoeve, Buurse, Eibergen en Neede.

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden? Kom langs, of bel ons op 053-5740226