SCM Alarmsystemen/volgsystemen

Als u op zoek bent naar een SCM alarmsysteem bent u bij Autobike aan het juiste adres. Wij hebben momenteel vijf goedgekeurde alarmsystemen beschikbaar. deze zijn gekeurd door verbond van verzerkeraars(VbV) en SCM. Uiteraard worden deze alarmsystemen gemonteerd door professioneel en gediplomeerd personeel.

Startonderbreker met eigen autorisatie

Voorheen SCM klasse 1 alarm;

Standaard hebben de meeste Europese auto’s een startonderbreker vanuit de fabriek, deze is in veel gevallen ook SCM goedgekeurd is. Per 1 januari 2015 eist de verzekeringsmaatschappij op verschillende auto’s een startonderbreker met eigen autorisatie. Eigen autorisatie betekend dat naast de de startonderbreker vanuit de fabriek een extra startonderbreker wordt ingebouwd.

SCM Alarmsysteem

Voorheen SCM klasse 2 alarm;
 
Een SCM klasse 2 alarmsysteem is een inbraakbeveiliging dat werkt door middel van een startonderbreker met eigen autorisatie, interieur beveiliging, omtrek beveiliging en noodstroom sirene. Het alarmsysteem heeft net zoals de startonderbreker een eigen autorisatie, zodat het alarmsysteem niet kan worden uitgeschakeld door middel van moderne diefstal technieken.
 

SCM Alarmsysteem met hellingshoekdetectie

Voorheen SCM klasse 3 alarm;

Het alarmsysteem met hellingshoekdetectie lijkt veel op alarmsysteem (klasse 2). Het enige verschil is een hellingshoekdetectie. Dit alarmsysteem heeft dezelfde eigenschappen als alarmsysteem (klasse 2). Het prijs verschil is klein,maar daar krijg je gelijk een hogere klasse voor terug. Het alarmsysteem met hellingshoekdetectie kan worden bediend  via de originele sleutel en is verder onzichtbaar in de auto.

 

 

scm alarmsysteem goedgekeurd

Voertuigvolgsystemen 

Voertuigvolgsystemen kunnen op alle voertuigen worden toegepast. Een voertuigvolgsysteem kan de locatie van een gestolen voertuig doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale. Deze PAC heeft direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen aanhouden. Op deze manier worden er vele voertuigen na diefstal terug gevonden.

Opvolging
Het belangrijkste punt van een voertuigvolgsysteem is, naast een adequate plaatsbepaling en een betrouwbare melding, de afhandeling van de melding door de politie. Om dit te garanderen, is ervoor gekozen alle alarmmeldingen te laten verwerken via een officiële gecertificeerde meldkamer (PAC).

Basisbeveiliging
Het beveiligen van een voertuig met een voertuigvolgsysteem heeft alleen zin als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde startblokkering. Voor het verstrekken van een voertuigvolgcertificaat is de aanwezigheid van een Kiwa SCM goedgekeurde startblokkering of hoger vereist. De basis beveiliging dient dus eerst gecertificeerd te worden voordat er een voertuigvolgcertificaat kan worden aangemeld op een voertuig.

Voertuigvolgsysteem PLUS jamming detectie
Een systeem voorzien van jamming detectie schakelt, wanneer er jamming wordt waargenomen, automatisch een blokkeerconditie in, welke voorkomt dat het voertuig opnieuw gestart kan worden. Vanaf 1-1-2015 is het alleen nog mogelijk om een voertuigvolgsysteem met jamming detectie te certificeren.

De klassenindeling

Een voertuigvolgsysteem met jamming detectie kan in verschillende voertuigen ingebouwd worden. Uiteraard kan een voertuigvolgsysteem met jamming detectie alleen geplaatst worden als het voertuig is voorzien van een goedgekeurde basis klasse. Deze dient ook geregistreerd te zijn in de database.

Hieronder vindt u een overzicht van de benamingen van de oude klassen en de nieuwe klassen.

SCM alarmsysteem

Wij zijn vooral actief in de omgeving van Haaksbergen. Dit is dus ook onder andere sint Isidorushoeve, Buurse, Eibergen en Neede.

Mocht u nog vragen hebben, dan bent u altijd van harte welkom in onze winkel. U mag ook bellen, ons nummer is 053-5740226