Motoren en scooters

Wij beschikken over een moderne werkplaats, waar u terecht kunt voor alle reparaties en onderhoud aan uw motor of scooter. Wij beschikken over zeer deskundige monteurs, die al jarenlange ervaring hebben op het gebied van motoren en scooters. Om de levensduur maar vooral de veiligheid van uw motor zeker te stellen, is het van groot belang dat uw motor regelmatig onderhoud krijgt. In gevallen van twijfel mag u altijd langskomen, dan krijgt u bij ons deskundig en eerlijk advies.

Soorten onderhoud

Alle motoren en scooters hebben onderhoud nodig. Bij een onderhoudsbeurt controleren wij onder andere de volgende onderdelen:

  • Accu

Zeker met motors is het vaak het geval dat een accu snel kapot gaat. Voorkom onnodige pech. Het is handig om uw accu te laten controleren voordat u deze wegzet voor de winter. Vervolgens om de accu van goede kwaliteit te houden is het belangrijk om deze aan een druppellader te leggen.

  • Elektrische systemen en verlichting

Onder de elektrische systemen vallen onder andere: stekkers, pluggen, inbouw delen, wip,drup en tuimelschakelaars enzovoort.

  • Oliepeil

Olie heeft in je motor meerdere functies. Het is niet alleen een smeermiddel voor de draaiende delen, maar ook een koel- en zelfs een reinigingsmiddel. Daarom geldt er ook een verversingstermijn voor zowel de motorolie als het bijbehorende filter. Elke motor zal een deel van zijn olie ‘verbruiken’; de een iets meer dan de ander.

  • Remmen

Je rijstijl en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, hebben grote invloed op de slijtage van je remmen. Omdat slijtage geleidelijk plaatsvindt, is het belangrijk om de conditie van je remmen regelmatig te laten controleren. Zeker het rijden van kleine afstanden versnelt de slijtage van de remmen.

  • Koelvloeistof
  • Controle ketting, lagers en tandwielen

 

Voor specialistisch werk kunt u ook bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring met veel verschillende motoren weten wij wat er voor nodig is om uw probleem op te lossen.  Dit geldt voor zowel motor als scooter.  Wij maken gebruik van originele onderdelen, zodat wij de kwaliteit kunnen waarborgen. 

 

Motoren en scooters Haaksbergen Motoren en scooters Autobike

Wij zijn vooral actief in de omgeving van Haaksbergen. Dit is dus ook onder andere sint Isidorushoeve, Buurse, Eibergen en Neede.

Bel 053 – 5740226