Brandstofadditieven

Brandstofadditieven (meestal kortweg een additief genoemd) is een chemische stof die wordt toegevoegd aan een brandstof. Dit is iets dat steeds vaker voorkomt, doordat er meer bio-bestanddelen worden toegevoegd aan de brandstof.

Deze wordt toegevoegd om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de brandstof geen vocht opneemt (zodat de brandstof niet verdampt) en de brandstoftank niet gaat roesten als, bijvoorbeeld de motor een winter lang stil staat.

Tevens zijn er additieven te verkrijgen die ervoor zorgen dat rubbers weer goed afsluiten en injectoren weer goed functioneren.

brandstofadditief onderhoudEen goed voorbeeld van een echt werkend brandstofadditief is de Xermaic moto injector reiniger. Dit is een speciaal additief ontwikkeld voor het snel en effectief reinigen en beschermen van de injectoren. Inwendige motorvervuiling wordt grotendeels veroorzaakt door de aanwezigheid van afzettingen zoals, gom, vernis en andere lakachtige verbindingen. Met dit product wordt uw motor in optimale staat behouden.

Hieronder een voorbeeld van wat brandstofadditieven kunnen doen.

Xeramic brandstofadditief resultaat

 

een ander brandstofadditief dat wij verkopen is de Motul Fuel system clean. Deze is verkrijgbaar voor zowel benzine als diesel. Deze verwijdert op betrouwbare wijze condensatiewater en vuil in het brandstofsysteem. Vooral aanbevolen bij gebruik van E10 brandstof.

brandstofadditieven fuel system clean